Warning: Undefined variable $check in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/openConnection.php on line 13 Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/getAantalBezoekers.php on line 3 COMMERWELL Biografie :: www.commerwell.be
Commerwell
Koen Arijs Jan De Bruyn Thomas De Smet Daan Uytterhaegen Pieter De Bruyn
Home
Nieuws
Gigs
Biografie
Playlist
Multimedia
Gastenboek
Contact
Links
Enkele jaren geleden kwamen in Jeugdcentrum Pingie te Welle enkele leden op het idee om een soort Pingie-band op te richten.
Bedoeling was een paar mannen met een muzikaal verleden samen te krijgen om zich op recreatieve en productieve wijze bezig te houden.
Het recreatieve was uiteraard van in den beginne een groot succes, terwijl het productieve wat achterwege bleef.
De enige huidige Commerwellers die er toen al bij waren, zijn Koen Arijs en de tweeling Jan De Bruyn en Pieter De Bruyn.
De eerste repetities waren op z’n zachtst uitgedrukt plezant, maar daar bleef het ook bij. Nog steeds waren het samenkomen en het amusement belangrijker dan het muzikale aspect. Daar kwam pas verandering in toen ze na een tijdje beseften dat er misschien wel meer in zat dan uitsluitend wat plezier maken. Dit was zeker het geval wanneer Daan Uytterhaegen met zijn elektrische gitaar begon deel te nemen aan de wekelijkse jamsessies.

Het was eveneens in deze periode dat de naam Commerwell tot stand kwam. In het maandblad van het Jeugdcentrum schreef toenmalig secretaris Peter over ‘de mannen die daar wekelijks lawaai kwamen maken’, dat ze “er wel komen”.
Dan was het enkel nog kwestie van er een beetje een Engels tintje aan te geven en Commerwell was geboren.

Moet nog gezegd dat ze tot dusver nog steeds probeerden eigen liedjes te maken, wat overigens niet onaardig lukte.
Het schrijven van degelijke teksten voor die nummers bleek echter niet zo makkelijk. Mede door het niet echt vlotten van deze aanpak kwamen de boys eindelijk tot de huidige en definitieve bezetting. Koen op de drums, Jan op de bas, Daan en Pieter op de gitaar en Thomas De Smet aan de microfoon. Het was ook pas op dit moment dat ze besloten covers in plaats van eigen nummers te spelen, wat hen al snel enkele kleine optredens opleverde. Het allereerste optreden was overigens in het Jeugdhuis Pingie zelf, op 28 maart 2003.

Na enkele jaren kreeg Commerwell een gedroomd aanbod. Een zowaar gediplomeerde geluidstechnieker vroeg hen of ze niet geďnteresseerd waren om met een vaste PA-man te spelen. De jongens grepen deze kans en na enkele optredens was het duidelijk.
Bart Van Cauwenberge bracht ongetwijfeld een meerwaarde en hoort sindsdien dan ook als volwaardige Commerweller bij de groep.

Ondertussen heeft de groep al heel wat ervaring opgedaan en is ze gaandeweg tot een aanstekelige set gekomen met een mix van Nederlandstalige en Engelstalige nummers. Keer op keer wordt bij zowel publiek als bij de groep enthousiasme en ambiance verkregen.
Commerwell heeft bewust gekozen voor “minder evidente”, maar daarom niet minder bekende covers van jaren ‘70 tot nu over verschillende genres heen. Dat zorgt er dan ook voor dat Commerwell aangenaam verrast in vergelijking met de “traditionele covergroep”. Hier zouden enkele voorbeelden uit Commerwell’s intussen zeer uitgebreide playlist kunnen staan, maar de beste raad is toch zelf de sfeer te gaan opsnuiven op een optreden van Commerwell!