Warning: Undefined variable $check in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/openConnection.php on line 13 Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/getAantalBezoekers.php on line 3 COMMERWELL Biografie - Pieter De Bruyn :: www.commerwell.be
Commerwell
Koen Arijs Jan De Bruyn Thomas De Smet Daan Uytterhaegen Pieter De Bruyn
Home
Nieuws
Gigs
Biografie
Playlist
Multimedia
Gastenboek
Contact
Links
Volledige naam: Pieter De Bruyn
Geboortedatum: 09-05-1979
Woonplaats: Welle - Denderleeuw
Maten en gewichten: Hoger/Lager
Bijnaam: Baksken

Pieter ging samen met zijn broer naar de muziekschool vanaf zijn 6de of 7de levensjaar, waar ze ooit nog samen met Koen notenleer gekregen hebben. Na een kortstondige, weinig succesvolle carriere op de piano, begon hij op 15-jarige leeftijd zelfstandig gitaar te spelen, ondermeer samen met Thomas. In den beginne ondernam Pieter enkel wat bescheiden pogingen tot ‘akkoorden krabben’, die intussen evolueerden tot ‘akkoorden krabben met stijl’.

Sinds hij zijn gammele Yamaha-gitaar inruilde voor een iets kwalitatiever model, draagt hij nog meer bij tot het ondertussen typische Commerwellgeluid.

Pieter is de enige van het vijftal die niet gezegend is met het stemgeluid dat nodig is om toeschouwers bij bewustzijn te houden. Het oordeel van de anderen over het al dan niet beschikken over een microfoon op optredens was dan ook unaniem: no way. Hijzelf is het daar overigens volmondig mee eens. Gelukkig compenseert hij dit te verwaarlozen tekort met zijn fantastische voorkomen, dat sterk contrasteert met dat van de rest op het podium.

Pieter De Bruyn