Warning: Undefined variable $check in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/openConnection.php on line 13 Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/8/5/c/commerwell.be/httpd.www/IncludeBestanden/getAantalBezoekers.php on line 3 COMMERWELL Biografie - Jan De Bruyn :: www.commerwell.be
Commerwell
Koen Arijs Jan De Bruyn Thomas De Smet Daan Uytterhaegen Pieter De Bruyn
Home
Nieuws
Gigs
Biografie
Playlist
Multimedia
Gastenboek
Contact
Links
Volledige naam: Jan De Bruyn
Geboortedatum: 09-05-1979
Woonplaats: Welle - Denderleeuw
Maten en gewichten: 33cl; 8,4%
Bijnaam: Potjen

Jan volgde muziekschool vanaf zijn 6de of 7de levensjaar, met als keuze-instrument trompet. Evenals Thomas en Pieter is hij op ongeveer 15-jarige leeftijd met gitaarspelen begonnen, om al vrij snel de eerste stappen (lees: vingers) op een basgitaar te zetten.

Niet zo heel veel later kwam zijn eerste ervaring als bassist in een groep bij “Sugarfree”. Na welgeteld één optreden is hij bij “Peevish” terechtgekomen, waarmee hij meer succes, of toch minstens optredens, boekte.

Rond dezelfde periode als het ontstaan van Commerwell begon Potjen te spelen bij de succesvolle Liedekerkse band “My Groove”, wat de nodige podium- en muzikale ervaring met zich meebracht.

Ondertussen vormde het spelen van al deze verschillende muziekstijlen hem tot een bassist die zich moeiteloos alle genres eigen maakt. Hij laat de moeilijkste baslijnen wonderwel tot hun recht komen op zijn 5-string basgitaar en durft zich wel eens aan het zingen van stevige nummers wagen.

Jan De Bruyn